Ansøgningsproces

ANSØGNINGSPROCESSEN – SKRIDT FOR SKRIDT

HVAD SKAL DU BRUGE FOR AT STARTE?

Når du arbejder som freelance foodora rider, så skal du have/være:

• En cykel, scooter eller bil

• Mindst 18 år

• En dansk arbejdstilladelse

• En smartphone – Iphone 4s (eller nyere model) eller Android 4.2 (eller nyere model)

Derudover, skal du indsende nogle påkrævet dokumenter i din sign-up registration:

 

DANSK STRAFFEATTEST

Når du ansøger som foodora rider, så skal du indsende din danske straffeattest i ansøgningen. Hvis du gerne vil være foodora rider, så skal din straffeattest være ren og max én måned gammel. Forneden finder du et link til, hvor du kan ansøge for at modtage din straffeattest:

Klik her for ansøgning til straffeattest

 

 

Pas/ID

Du skal uploade et billede af dit pas/id til din ansøgning.

Du kan bare tage et billede med din telefon, bare husk at billedet skal være af siden med dit profilbillede og personlige detaljer.

 

DANSK ARBEJDSTILLADELSE

Du skal have en dansk arbejdstilladelse for at være foodora rider, dvs. hvis du ikke er dansk statsborger, så skal du tage forbehold til nedstående krav. Du vil i din sign-up registration skulle uploade en række forskellig information alt afhængigt af din nationalitet. Husk, at det er dit eget ansvar, at du har styr på dine dokumenter.

Husk at holde øje med, hvornår din arbejdstilladelse udløber. Det er dit eget ansvar at sende en ny arbejdstilladelse og gerne i god tid inden dit andet udløber, da vores system automatisk lukker din rider profil baseret på datoen på tidligere dokument.

a. Visum D og arbejdstilladelse type Z

Har du en arbejdstilladelse Z eller visum type D, så opsætter vi din rider profil således, at du maksimum kan arbejde 20 timer om ugen, hvilket er betingelserne for disse typer af arbejdstilladelser. Har du dokumenter, som nævner, at det er tilladt for dig at arbejde mere end de 20 timer om ugen, send det gerne til [email protected]. I sommermånederne er det tilladt at arbejde mere end de 20 timer, hvorved vi sætter din profil op til at kunne arbejde mere ugentligt (Vi gør opmærksom på, at der kan forekomme løbende ændringer af dette).

Er du EU/EEA eller borger fra Schweiz eller uden for disse, så kan du med fordel læse betingelserne for at arbejde som foodora rider i vores engelske version af dette dokument.

b. Dansk statsborger

Er du dansk statsborger og ønsker at være foodora rider, så skal du i din sign-up registration upload et billede af dit pas. Husk, at det skal være af billedsiden med portrætfoto.

HVORDAN ANSØGER JEG?

Ansøgningen til at blive foodora rider foregår udelukkende online via https://riders.foodora.dk.

Husk, at have de forskellige dokumenter klar, når du ansøger for hurtigere start.

Derudover skal du vælge det køretøj af dit eget, som du ønsker at levere take away med.

a. Hvad gør jeg, hvis jeg gerne vil vælge flere køretøjer?

Når du ansøger som foodora rider, så skal du vælge dit foretrukne køretøj, som du gerne vil bruge. Hvis du gerne vil benytte dig af flere køretøjer, så skal du skrive en e-mail til os på [email protected], så registrerer vi det i systemet.

b. Hvad gør jeg, hvis jeg gerne køre i en anden by?

Vi er glade for, at du vil fortsætte som foodora rider hos os i en anden by. Indtil videre har vi riders i 7 byer, og vi regner med at vokse til endnu flere. Du skal blot skrive en e-mail til os på [email protected] om, hvilken by du gerne vil køre i, og vi ændrer automatisk din lokation i foodora rider app’en.

NÅR ANSØGNINGEN ER FÆRDIGGJORT

Når du har udfyldt din ansøgning og har underskrevet din kontrakt, sender vi dit udstyr til dig til din nærmeste pakkeshop. Medmindre du har takket nej til til udstyr.

Før du går på dit første vagt som foodora-rider, skal du registrer dig hos fødevarestyrelsen, vi viser dig en guide her nedenfor.

Efter at du er blevet registreret som rider hos fødevarestyrelsen, skal du huske at have din kontrol rapport med dig (enten på mobil eller udprintet). 

 

TILLADELSE TIL AT LEVERE MADVARER

Du skal have en tilladelse fra den danske Fødevarestyrelse ift. transportering af madvarer. Det er ganske simpelt at ansøge og modtage denne tilladelse. Forneden finder du et link til ansøge tilladelsen, samt et link, der kan guide dig igennem trinene, hvis du får brug for det.

Det er meget vigtig, at du får denne tilladelse, da der kan udskrives bøder for manglende registration.

Klik her for at ansøge

Klik her for guide til ansøgningen

Når du er blevet godkendt som foodora rider, skal du sende din kontrol information til vores rider support på email: [email protected]

a. Hvordan sletter jeg min registration hos Fødevarestyrelsen?

Hvis du gerne vil stoppe med at arbejde som foodora rider og ønsker at slette din fødevare registration, så kan du nemt følge nedstående link:

Slet min fødevare registration

b. Hvormeget koster tilladelsen fra Fødevarestyrelsen?

Det er gratis at erhverve sig tilladelsen til at køre med madvarer, dog koster det et årligt gebyr at opretholde sin tilladelse. Du kan læse mere her.