Riders i bil

Vi har samlet alt du har brug for at vide, hvis du bruger din bil som foodora rider.

Hvad skal jeg huske på, når jeg kører som rider i bil?

På denne side har vi samlet en række informationer og gøremål, der er vigtige at huske på, hvis man bruger sin bil som rider. Vi præsentere en række tips og tricks, kørselsfradrag og køre-bog, samt meget mere. Vi kommer løbende til at tilføje ekstra materiale herinde, så hold gerne øje med siden her.

Husk desuden at tage et kig på vores rider sikkerhed her. 

Kørselsfradrag:

Som foodora rider kan man selv vælge, om man vil levere take-away via bil, scooter eller cykel og lønnen er på nuværende tidspunkt den samme for alle, uanset hvilket køretøj man vælger. Som rider arbejder du som freelancer, og det er derfor dit eget ansvar at dække kørselsudgifterne, uanset hvilket køretøj du har valgt.

Husk dog at du kan få fradrag for den erhvervsmæssige kørsel ved at trække udgiften fra i din virksomheds regnskab. Du skal føre en kørebog så du kan dokumentere, hvor meget du har kørt henholdsvis privat og erhvervsmæssigt.

Læs mere om kørselsfradrag ved brug af egen bil i virksomhed her.

Du kan skrive din forventede udgifter i forbindelse med erhvervsmæssig kørsel ind i felt 425 i din forskudsopgørelse. Når året er gået, skal du huske at indberette dine indtjeninger og udgifter i din årsopgørelse.

Hvis du har yderligere spørgsmål vedrørende kørselsfradrag (befordringsfradrag), så bedes du kontakte SKAT. De er meget behjælpelige til at besvare dine spørgsmål.

Vi kan kan ikke dokumentere, hvor mange vagter du har kørt i vores system, da vi ikke opbevarer disse oplysninger i mere end 3 måneder. Det er derfor dit eget ansvar at skrive dine vagter ned hver gang.

Kørebog:

For at kunne holde styr på antal km du har kørt, når du skal indberette det til skat, så er det en god idé at skrive i en kørebog. Derved har du dokumentation på dine kørte km.

Dokumentationen skal indeholde følgende: 

• Kørslens formål

• Kørslens mål med eventuelle delmål

• Dato for hver kørsel

• Antal kørte km

• Beregning efter satser

• At kørslen er foregået i personens eget køretøj

OBS! Der er ikke krav om, at man bruger en bestemt blanket, men det kan være en fordel at bruge den samme systematik fra gang til gang.

Her kan du se et eksempel på, hvordan du kan opsætte din kørebog.

Her kan du finde en nem skabelon, som du kan bruge (Se under afsnittet “Skemaer til kørselsafregning”).

Fordele ved brug af egen bil som rider

Til trods for, at du selv skal dække kørselsudgifterne på din bil, så er der en række fordele ved at bruge en bil ift. en cykel eller scooter.

• Du kan nå flere ordre i timen = Mere løn

• Du får længere distancer end cykler = Mere i kørselsfradrag, samt løn fra pick up til leveringsadresse (Såfremt du kører på ordremodellen)

• Du er mindre udsat i trafikken for diverse ulykker, som kan ske

• Du kan køre året rundt uden problemer

• Du kan køre længere vagter uden at blive træt ift. på cykel

Tips & Tricks til biler

• Gør brug af et håndholdt stativ til din mobil, så du nemt kan navigere uden forstyr

• Tag gerne din oplader med, så du er sikker på, at din mobil kan holde til de længere vagter

• Plads til drikke og madpakke, når du skal have en pause på din vagt

Ekstra information

Hos foodora arbejder vi kontinuerligt på at skabe en god leveringsproces for vores riders. Specielt til riders i biler har vi udelukket områder og restauranter for afhentning af ordre, da der ikke er nogle parkeringsmuligheder i området, samt for meget bykørsel. Dette er et helt nyt initiativ for os, og vi kommer løbende til at informere mere om dette, så hold øje herinde.

Indtil videre er vi begyndt denne proces i vores større byer, København og Aarhus.

Har du et godt tip?

Skriv endelig en email til [email protected], hvis du har et godt tip til alle vores riders i biler, som vi kan dele herinde.