Arbejde som freelancer

AT ARBEJDE SOM EN FREELANCER

Når du er på en freelance kontrakt, så betyder det, at dine indtjeninger vil blive registreret som B-indkomst. Denne B-indkomst betyder, at der ikke er taget skat af dine indtjeninger eller arbejdsmarkedsbidrag.

Du skal selv sørge for at betale den rette mængde skat. Vi har oplyst skat om din indtjeninger.

Der er flere måder, hvorpå du kan betale skat af dine indtjeninger i B-indkomst.

• Du kan gå ind på tastselv.dk og skrive din forventede B-indkomst ind i din forskudsopgørelse, og derefter modtager du løbende indbetalingskort, med den skat som du skal betale.

• Du kan også gå ind på skat.dk og betale direkte via betalingskort.

• Du kan vente til, du får besked i e-boks om, at du skal betale din rest-skat.

Vi anbefaler, at du retter din forskudsopgørelse og betaler din skat via indbetalingskort, som du løbende modtager på tastselv.dk.

For at modtage et indbetalingskort skal du skrive din forventede B-indkomst ind i din forskudsopgørelse under felt 210, som du finder under “Indkomst”.

Efterfølgende bliver din forskudsopgørelse beregnet og du kan se, hvor meget B-skat du i alt skal betale, samt hvad dit ratebeløb er i B-skat. Det kan ske, at du kun får trukket skat af din A-indkomst. Dette afhænger af, hvor høj din A-indkomst er sammenlignet med din B-indkomst.

Fremover kan du gå ind på tastselv.dk og klikke ind på “Din B-skat for 2021″ – her kan du betale dine B-skatterater. Yderligere, vil du løbende kunne se dine indbetalingskort, hvor du kan betale din B-skat.

Du kan læse mere om dette på SKAT’s hjemmeside HER.

 

Kørselsfradrag

Som foodora rider kan man selv vælge, hvilket type køretøj du vil benytte dig af i forbindelse med leveringer.

Du kan få fradrag for den erhvervsmæssige kørsel ved at trække udgiften fra i din virksomheds regnskab. Du skal føre en kørebog så du kan dokumentere, hvor meget du har kørt henholdsvis privat og erhvervsmæssigt.

Læs mere om kørselsfradrag ved brug af egen bil i virksomhed her (Her finder du også et link til en skabelon til kørebog).

 

Læg mærke til at satsen er faldet lidt i 2021, og husk at du også kan få fradrag for at anvende din egen cykel og scooter til erhvervsmæssig kørsel. Læs om de nye statser her.

 

Du kan skrive din forventede udgifter i forbindelse med erhvervsmæssig kørsel ind i felt 425 i din forskudsopgørelse. Når året er gået, skal du huske at indberette dine indtjeninger og udgifter i din årsopgørelse.

 

Hvis du har yderligere spørgsmål vedrørende kørselsfradrag (befordringsfradrag), så bedes du kontakte SKAT. De er meget behjælpelige til at besvare dine spørgsmål.

 

NB: Husk at dokumentere din kørsel/timer regelmæssigt, da det er dit eget ansvar at indberette. Vi kan ikke garantere opbevaring af disse data.

 

Forbudt

Hos foodora sørger vi for at bevare vores kunders privatliv, og derfor er visse ting forbudte, så vi kan vedligeholde vores relation.

Al information gennem foodoras platform må ikke benyttes til:

• At kontakte en kunde efter levering.

• At skrive eller ringe til en kunde efter levering.

• At gemme navne eller adresser på kunder.

Det er forbudt at gå ind i en kundes lejlighed/hus eller lignende uden tilladelse.