Frequently Asked Questions

For foodora riders foregår optjeningsperioden på løn fra d. 16 til d. 15 hver måned, og din løn udbetales den sidste hverdag i måneden.

Din løn udbetales automatisk til din NemKonto. Dette er en bankkonto, som er knyttet til dit CPR-nummer.

Hvis du skifter bank, så skal du ikke kontakte os, da din udbetaling af løn stadig er knyttet til din NemKonto.

Når du er registreret med et CVR-nummer, sendes en kreditnota til dig for hver afsluttet kalendermåned.

 

Vi betaler din indtjening plus moms, som du så selv skal betale. Derudover skal du også huske at betale din skat selv.

 

Efter du har modtaget en kreditnota fra os, kan der gå op til 5 hverdage før pengene er på din konto, alt efter hvilken bank du har.

Arbejder du som normal freelancer uden CVR, så skal du ikke opdatere dine bankoplysninger nogen steder, da din løn er forbundet med dit CPR nummer, der er tilknyttet en NemKonto.

Er du på CVR og der sker et skifte med dine bankoplysninger, skal du sende det på email til [email protected].

Du kan følge din indtjeninger og bonusser på foodora rider app’en under sektionen kaldet “Betalinger” samt “Anbefal en ven bonus”, hvis du har anbefalet en til at blive foodora rider.

Som foodora rider bliver du tilknyttet på en freelance kontrakt, og dermed bliver din indtjening registreret som B-indkomst. B-indkomst er indkomst, hvor der ikke er trukket skat og am-bidrag, inden du får udbetalt beløbet.

 

foodora indberetter din indtjening til SKAT, så SKAT ved, hvor meget du har tjent, men du skal selv sørge for, at betale din skat.

 

Der er flere muligheder, hvorpå du kan betale skat af din B-indkomst:

 1. Du kan gå ind på tastselv.dk og skrive din forventede B-indkomst ind i din forskudsopgørelse og derefter modtager du løbende indbetalingskort, med den skat som du skal betale.
 2. Du kan også gå ind på skat.dk og betale direkte via betalingskort.
 3. Du kan vente til du får besked i e-boks om, at du skal betale din restskat.

Vi anbefaler, at du retter din forskudsopgørelse og betaler din skat via indbetalingskort, som du løbende modtager på tastselv.dk.

 

For at modtage et indbetalingskort skal du skrive din forventede B-indkomst ind i din forskudsopgørelse under felt 210, som du finder under “Indkomst”.

Efterfølgende bliver din forskudsopgørelse beregnet og du kan se, hvor meget B-skat du i alt skal betale, samt hvad dit ratebeløb er i B-skat. Det kan ske, at du kun får trukket skat af din A-indkomst. Dette afhænger af, hvor høj din A-indkomst er sammenlignet med din B-indkomst.

 

Fremover kan du gå ind på tastselv.dk og klikke ind på “Din B-skat for 2022″ – her kan du betale dine B-skatterater. Her vil du løbende kunne se dine indbetalingskort, hvor du kan betale din B-skat.

Du kan læse mere om dette på SKAT’s hjemmeside ved at følge dette link. 

 

Hvis du har yderligere spørgsmål til, hvordan du betaler din skat, anbefaler vi, at du kontakter SKAT direkte. De er meget behjælpelige i forhold til at besvare spørgsmål vedrørende B-indkomst.

Til dig der er registreret med CVR nummer/har egen virksomhed: 

 

Hvis du har din egen virksomhed, er du også selv ansvarlig for at betale skat. Du kan læse mere om, hvordan du betaler skat og moms af din indtjening ved at følge dette link.

 

Hvis du har yderligere spørgsmål til, hvordan du betaler din skat, anbefaler vi, at du kontakter SKAT direkte. De er meget behjælpelige i forhold til at besvare spørgsmål.

Som foodora rider kan man selv vælge, om man vil levere take-away via bil, scooter eller cykel og lønnen er på nuværende tidspunkt den samme for alle, uanset hvilket køretøj man vælger. Så du dækker dermed selv kørselsudgifterne, hvis du vælger at anvende din egen bil som Rider.

 

Husk dog at du kan få fradrag for den erhvervsmæssige kørsel ved at trække udgiften fra i din virksomheds regnskab. Du skal føre en kørebog så du kan dokumentere, hvor meget du har kørt henholdsvis privat og erhvervsmæssigt.

Læs mere om kørselsfradrag ved brug af egen bil i virksomhed her (Her finder du også et link til en skabelon til kørebog).

 

Læg mærke til at satsen er faldet lidt i 2021, og husk at du også kan få fradrag for at anvende din egen cykel og scooter til erhvervsmæssig kørsel. Læs om de nye statser her.

 

Du kan skrive din forventede udgifter i forbindelse med erhvervsmæssig kørsel ind i felt 425 i din forskudsopgørelse. Når året er gået, skal du huske at indberette dine indtjeninger og udgifter i din årsopgørelse.

 

Hvis du har yderligere spørgsmål vedrørende kørselsfradrag (befordringsfradrag), så bedes du kontakte SKAT. De er meget behjælpelige til at besvare dine spørgsmål.

 

Vi kan kan ikke dokumentere, hvor mange vagter du har kørt i vores system, da vi ikke opbevarer disse oplysninger i mere end 3 måneder. Det er derfor dit eget ansvar at skrive dine vagter ned hver gang.

Guide til at oprette et CVR-nummer: 
 1. Gå til virk.dk.
 2. Tryk på “Start virksomhed”
 3. Log ind med NemID.
 4. Læs, og acceptér betingerlserne.
 5. Vælg “Enkeltmandsvirksomhed” som virksomhedsform.
 6. Vælg branchekode: 53.20.00 Andre post- og kurertjenester
 7. Udfyld alle nødvendige oplysninger.

Når du har modtaget dine CVR oplysninger skal du sørge for at sende os følgende dokumenter: 

 • Det dokument, som du modtog fra VIRK.dk, da du oprettede dit CVR-nummer.
 • Et dokument hvorpå følgende tydeligt fremgår:
  – Registreringsnummer på kontoen der er tilknyttet dit CVR-nummer.
  – Kontonummer på kontoen der er tilknyttet dit CVR-nummer.
  – Hvilket CVR-nummer der er knyttet til kontoen.

Når du har sendt os de efterspurgte dokumenter til vores email [email protected], og vi har bekræftet at de er valide, vil vi gennemføre din registrering med CVR.

VIGTIGT: Der kan gå op til 7 dage fra du sender os de efterspurgte dokumenter, til din registrering som CVR-rider er gennemført. Vi sender dig en bekræftelsesmail når registreringen er gennemført. Du kan selvfølgelig stadig tage og fuldføre vagter indtil registreringen er gennemført, men du får ikke moms for de pågældende vagter du tager, før du har modtaget en bekræftelsesmail på at registreringen er gennemført.

Når du er registreret med et CVR-nummer, sendes en kreditnota til dig for hver afsluttet kalendermåned.

 

Vi betaler din indtjening plus moms, som du så selv skal betale. Derudover skal du også huske at betale din skat selv.

 

Efter du har modtaget en kreditnota fra os, kan der gå op til 5 hverdage før pengene er på din konto, alt efter hvilken bank du har.

Når du er foodora rider bliver du tilknyttet på en freelance kontrakt. Dog behøver du ikke oprette CVR-nummer medmindre du tjener over 50.000 kr. om året her i foodora, før skat.

Derfor skal du blot være opmærksom på at hvis du når op og tjene de 50.000 kr,. inden for et år, så skal du oprette et CVR-nummer. Hvis du er i tvivl om noget vedrørende denne proces, så skriv til os på: [email protected].